Welkom bij

Wereldwinkel Lelystad

Helder licht voor iedereen

Meer dan een miljard mensen in de wereld leven zonder electriciteit. Dit heeft grote economische en sociale gevolgen. Ze zijn afhankelijk van het gebruik van kaarsen of kerosinelampen. Kerosine is duur, brandgevaarlijk en de rook die ervan afkomt is slecht voor de gezondheid.

WakaWaka (helder licht in het Swahili) maakt producten op zonne-energie die niet alleen ontzettend handig zijn op vakantie of onderweg maar vooral ook noodzakelijk zijn in  ontwikkelingslanden.

 

WakaWaka is een bedrijf waarvoor de sociale missie belangrijker is dan winst maken. De missie is om levens te helpen verbeteren. Wanneer je een WakaWaka koopt gaat er altijd een WakaWaka Light naar een gezin zonder elektriciteit in een rampgebied of crisissituatie.

 De afgelopen drie jaar zijn er al meer dan 250.000 huishoudens bereikt. Dit betekent dat meer dan een miljoen mensen nu WakaWaka producten gebruiken. Ontvangers zijn bijvoorbeeld vluchtelingen uit Syrië, ex-kindsoldaten in Nigeria maar ook slachtoffers van natuurrampen zoals de aardbeving in Nepal.

Wereldwinkel Lelystad steunt met de verkoop van de lampjes en opladers van WakaWaka hun missie om levens te helpen verbeteren.  Een veilige en duurzame oplossing op zonne-energie.