Weer naar school

Voor je lunch

Stop met het dagelijks weggooien van een plastic boterhamzakje: Gebruik een Keep Leaf Baggie! 

Deze herbruikbare, wasbare lunchzakjes zijn gemaakt van duurzame materialen en worden met verantwoorde materialen geproduceerd in India. De Keep Leaf organisatie steunt met de opbrengst van haar producten vrouwen en meisjes met opleidingen en banen en geeft ze zo een betere toekomst. 

De baggies zijn verkrijgbaar in verschillende maten en diverse kleuren. 

 

Notitieboekje

Dit is een bijzonder boekje. Voor al jouw interessante, grappige en geweldige ideeën. De leuke kaft die je gekozen hebt, is bedrukt met biologische inkten op karton dat is gemaakt van landbouwafval. Het papier is gemaakt van olifantsgras. Dat gras neemt vier (!) keer zoveel CO2 op als een bos met bomen en groeit op arme grond zonder bestrijdingsmiddelen.

 

Potlood/pennenhouder

Onze pennenhouder is gemaakt van twee 2-liter PET-flessen, die anders op een vuilnisbelt terechtgekomen zouden zijn. Ze worden gemaakt door All Women Recycling, een klein bedrijf in de buitenwijken van Kaapstad.

All Women Recycling is een werk- en scholingsproject voor vrouwen die 2 jaar werkeloos zijn. Ze maken Klikkety Klik boxes in allerlei formaten en met de mooiste patronen erop. De kleinere zijn ook handig voor je UBS-sticks, gummetjes en  elastiekjes. Of met  een waxinelichtje voor een lekker sfeertje op je kamer.

 

Voor de kleintjes

Een rugtas met Oenny erop. Oenny helpt samen met Unicef om te voorkomen dat jaarlijks miljoenen kinderen onder de 5 jaar sterven aan ziektes die eenvoudig te voorkomen zijn, zoals diarree en malaria. Met de aankoop van deze rugtas draag je bij aan de verspreiding van levensreddende malarianetten.