Welkom bij

Wereldwinkel Lelystad

Wereldwinkel in Lelycentre

Met dit shop-in-shop concept investeren de Ekolander en de Wereldwinkel Lelystad in een  unieke samenwerking. Nu zijn alle benodigdheden voor het bereiden van maaltijden in één winkel verkrijgbaar. De Ekolander verkoopt alle ingrediënten en geeft advies over gezonde voeding.

De Wereldwinkel Lelystad verkoopt alle bijbehorende attributen: van kookboeken tot schalen, en van onderzetters tot hele serviezen.

Alle artikelen die de Wereldwinkel verkoopt, zijn voorzien van het Fair Trade keurmerk. Fairtrade betekent letterlijk eerlijke handel. Dat betekent onder andere dat de producten gemaakt worden met respect voor mens en milieu. Er zijn gelijke kansen voor mannen en vrouwen. Kinderarbeid is verboden. Er wordt toegezien op veilige en gezonde arbeidsomstandigheden.

Onze handel zorgt ervoor dat mensen in ontwikkelingslanden onafhankelijk worden van hulp,
dat ze er zelf voor kunnen zorgen dat bijvoorbeeld hun kinderen naar school kunnen en
er medische zorg beschikbaar is. Fair Trade zorgt ervoor dat producenten uit ontwikkelingslanden toegang hebben tot de wereldmarkt, en via de wereldwinkel tot Nederland. Fair Trade zorgt ervoor dat de mensen die al die mooie artikelen maken, een eerlijke prijs voor hun producten krijgen en zo een levenswaardig inkomen kunnen verdienen.