Wereldwinkel Lelystad investeert € 500 in Keniaans bedrijf

Wereldwinkel Lelystad heeft € 500 geïnvesteerd in Superfine Africa Nuts, een Keniaans bedrijf dat macadamianoten inkoopt, bewerkt en verkoopt voor de export. Het bedrijf heeft 33 mensen in dienst, plus 130 tijdelijke medewerkers tijdens het hoogseizoen wanneer de noten geoogst worden. Van het totaal aantal medewerkers is 85% vrouw. Superfine streeft ernaar marktleider te worden in milieuvriendelijk geproduceerde macadamianoten. Daarmee wil het lokale boeren, die de noten produceren, toegang tot de markt te bieden voor een duurzaam inkomen.

Met een lening van € 25.000 heeft Superfine Nuts werkkapitaal om meer macadamianoten in te kopen bij 39 extra lokale boeren. Hierdoor kan het bedrijf meer voorraad opbouwen om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar macadamianoten.

Wereldwinkel Lelystad neemt deel aan de landelijke campagne 'Koop een betere Wereld'. Het doel van de campagne is om consumenten te stimuleren meer bewust te kopen en klanten stimuleren om te investeren in eerlijke leningen via 'PlusPlus' een crouwdfundingplatform voor het midden- en kleinbedrijf in arme landen. Het door de Wereldwinkel geselecteerde project is één van de projecten van "PlusPlus'. 

Zelf ook investeren in een project van "PlusPlus'? Dat kan al vanaf € 50!! Ga naar www@plusplus.nl en lees de voorwaarden.