Nieuw in ons assortiment: 2Mothers

Gezinnen met een kind met een beperking hebben grote behoefte aan gezondheidszorg. Deze zorg is voor hen vaak onbereikbaar omdat ouders niet verzekerd zijn en geen geld hebben voor fysiotherapie en hulpmiddelen zoals een rolstoel e.d. Ook kunnen moeders van deze kinderen niet buitenshuis werken vanwege de zorg voor hun gehandicapte kind. 2Mothers wil hier iets aan doen door deze moeders thuis aan het werk te helpen waardoor zij eveneens recht hebben op een ziektekosten verzekering.

In samenwerking met 2Mothers leidt een landelijke fairtrade organisatie moeders op wiens kinderen een beperking hebben. De moeders maken vloerkleden, poefs, manden, hangmatten etc. van jute. 2Mothers zorgt vervolgens voor de internationale verkoop. De winst van de verkoop van deze producten komt weer ten goede aan de gezinnen in Bangladesh doordat dit geld terug vloeit naar The Thom Foundation. Een stichting die al meer dan 10 jaar wereldwijd projecten steunt in o.a. Bangladesh.

Om het werk van 2Mothers en daarmee The Thom Foundation te ondersteunen, hebben wij als Wereldwinkel Lelystad een donatie van € 100,= overgemaakt.