STEMPELKAART SPAARAKTIE januari 2024 t/m juni 2024

Komende periode (januari t/m juni) sparen wij, samen met alle partners van BinnenInn, voor een nieuw, lokaal doel: Het Straatpastoraat Lelystad!

Het geld gaat gebruikt worden voor de aanschaf van een elektrische bakfiets.

Charissa Kok vertelde ons hierover:
“ Met de bakfiets zoekt het straatpastoraat actief mensen op die eenzaam en/of ziek zijn, het niet breed hebben of dakloos zijn. We gaan op pad met soep, broodjes, fruit, koffie en koeken. Inmiddels hebben we al een heel aantal mensen regelmatig een kort bezoekje mogen brengen of op straat mogen ontmoeten. Hen kunnen bemoedigen of kunnen voorzien in een nood. Denk bijvoorbeeld aan een slaapzak of matje om op te slapen. We houden deze bakfiets-rondes overdag of ’s avonds, tot in de nacht.

Dankbaar werk en mooi om op een laagdrempelige manier mensen te kunnen vinden en te helpen, maar….
Op dit moment wordt er (voornamelijk door vrijwilligers) gereden op een tweedehands bakfiets. We merken dat de bakfiets toch al wel gedateerd is en het een zware klus is om met de bakfiets, vol geladen, zonder elektrische motor, de stad door te kruizen. Helemaal met al die bruggen in Lelystad𐐐Ÿ˜‰. Op deze manier is het eigenlijk gewoon niet fijn rijden.
We zouden graag willen dat het werk wat ‘lichter’ wordt.
Daarom willen we heel graag naar een elektrische bakfiets en zijn we hiervoor aan het sparen. We zijn dankbaar dat BinnenInn ons nu als ‘spaar-doel’ heeft gekozen”

Spaart u ook mee?

Voor elke volle spaarkaart doneert BinnenInn 5 euro aan dit doel!