WIJ KOMEN IN ACTIE VOOR NEPAL

Covid 19 treft de hele wereld maar sommige landen worden extra hard getroffen. Eén van die landen is Nepal. Eén van onze importeurs, Sjaal met Verhaal, is een actie gestart om directe hulp te leveren aan verschillende lokale projecten die de plaatselijke bevolking ondersteunen. Lokale projecten omdat die als geen ander weten wie er zonder eten of medische zorg zit. Daarnaast kunnen zij heel snel schakelen door hun enorme netwerk.

Het bedrag van € 675 is overgemaakt naar Sjaal met Verhaal en zij hebben het vervolgens gestort op de rekening van Stichting Diyo Nepal een vrijwilligersorganisatie ter ondersteuning van de veldwerkers in het district Dhading, in het midden-gebergte van Nepal.

Tijdens de vorige lockdown hebben zij al veel gezinnen kunnen helpen. Zo’n 750 families hebben voedselpakketten ontvangen en meer dan 6000 mensen zijn geholpen bij de maaltijddistributiepunten. Naast ondersteuning in de voedselvoorziening willen zij ditmaal ook inzetten op preventie.

Het ondersteunen van het immuunsysteem is in deze tijden erg belangrijk. Voor enkele euro’s kunnen zij een gezin een maand lang voorzien van vitaminen en mineralen, die zij nu zo hard nodig hebben. Uitgerekend komt het neer op €4 per volwassene in Kathmandu en  €3 euro per volwassene in Dhading (in Dhading verblijft men meer in de buitenlucht en krijgen kinderen een andere dosering zink, waardoor de kosten relatief lager uitvallen).

 

Diyo is een Nepalees woord voor lampje. Het betekent:
licht, warmte en voortbeweging.