DOPPER

Dopper is een initiatief ter promotie van kraanwater en het terugdringen van de berg plastic afval. Hiervoor ontwikkelde Dopper het ideale flesje voor kraanwater; duurzaam, handig en mooi. Wegwerpflesjes heb je niet meer nodig, dus dat scheelt plastic afval! De Dopper is een Nederlands design, ontworpen door Rinke van Remortel en wordt klimaatneutraal geproduceerd, is vrij van BPA en draagt bij aan drinkwaterprojecten in Nepal.

Toegang tot water is een mensenrecht. Toch kan naar schatting wereldwijd 1 op de 4 mensen niet zomaar de kraan opendraaien. In Nepal biedt de Himalaya een van de grootste zoetwaterreservoirs ter wereld. Maar door een gebrek aan infrastructuur hebben 24,3 miljoen Nepalezen geen toegang tot veilig beheerd drinkwater.

Om die reden gaat een deel van de opbrengst van elke verkochte Dopper-fles naar onze twee belangrijkste partners in Nepal: de Nederlandse ngo Simavi en de in Kathmandu gevestigde sociale onderneming SmartPaani. Samen bieden we educatie, creëren we bewustzijn en kickstarten we (drink-)waterprojecten in verschillende delen van het land.

Nieuwsgierig geworden? Kom de collectie bekijken in onze fysieke winkel!