TAHOUA IMPORT

Tahoua Import brengt de producenten van Niger, Mali en Burkina Faso dichter bij u thuis! Sinds 1991 heeft Tahoua Import een samenwerkingsrelatie met verschillende producentengroepen in deze landen. Er is sprake van een grote continuiteit met betrekking tot de producentenrelaties.

Tahoua Import is inmiddels uitgegroeid tot dé specialist voor deze Sahellanden. Met deze Fair Trade ontstaan ontwikkelingsperspectieven voor een betere economische positie van vele producenten en hun families. Het is de kwaliteit van het vakmanschap en de originaliteit van de producten (door een melange van op authenticiteit afgestemde ontwerpen) die de producten uit deze landen zo bijzonder maken. 

De oprichter van Tahoua, Cecile Meeuwsen, is een bevlogen mens. Zij werkt als zelfstandig coach, supervisor en trainer en is altijd werkzaam geweest in de gezondheidszorg, waaronder vier jaar in Afrika. Tijdens die periode groeide bij Cecile het besef dat ze iets wil betekenen voor de nieuwe wereld die ze had leren kennen en dit leidde tot de oprichting van Tahoua Import in 1991. Deze organisatie importeert sindsdien producten uit landen als Niger, Mali en Burkina Faso volgens het Fair Trade principe en verkoopt deze vooral via de Wereldwinkels.

De collectie van Tahoua bestaat onder andere uit: lederwaren, sieraden, producten van plamblad, producten van zeepsteen, textiel en beelden van brons.

Nieuwsgierig geworden? Kom de collectie bekijken in onze fysieke winkel!