AMANDLA

Amandla betekent in zuidelijk Afrika “kracht, vermogen tot”. Dit is precies wat Amandla wil zijn: mensen in hun eigen kracht laten staan en laten groeien. Amandla doet dat door een langdurige fairtrade handelsrelatie op te bouwen en te onderhouden met producenten van serpentijn beelden.

Naast continuïteit van de onderneming, is het eerste doel van Amandla achtergestelde kunstenaars uit Zimbabwe toegang te verschaffen tot de Nederlandse markt. Het tweede doel is rechtstreeks te handelen met beeldhouwers om zo geen tussenhandel te hebben. De reden is dat tussenhandelaren vaak beelden voor een schijntje opkopen op momenten dat de kunstenaar financieel krap zit, bijvoorbeeld als er schoolgeld betaald moet worden.

Om de afhankelijkheid van tussenhandelaren te verminderen, is het belangrijk om een constante stroom van werk te hebben. Mede om deze reden wil Amandla zo veel mogelijk skulpturen verkopen en zijn we gericht op een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Amandla laat zich leiden door de tien fairtrade principes van de World Fair Trade Organisation.

 

Nieuwsgierig geworden? Kom de collectie bekijken in onze fysieke winkel!